Geschiedenis

Bike Totaal Leensvaart: al sinds 1965

Start fietsenwinkel in 1965

Leensvaart Rijwielen vind zijn oorsprong in Rotterdam, waar mijn vader Piet op de Lange Hilleweg in 1965 een bestaande rijwielzaak overnam. Daar heeft hij nadat de bromfiets handel geheel weg viel door de helmplicht ervoor gekozen om richting "sportief fietsen" te gaan. Van het merk Koga Miyata was hij een van de eerste dealers in Nederland, en tot op heden verkopen wij dat nog steeds met veel plezier. Toen al vooruitstrevend besloot mijn vader om nog sportiever te gaan en begon raceframes op te bouwen en veel in race accessoires te doen. Als 15-jarige jongen stond ik tot laat in de avond wielen te spaken en mee te helpen om fietsen op te bouwen. Die keuze die hij toen maakte zie je nog terug in onze huidige winkel.

Volgende generatie

In 1988 kochten wij de rijwielzaak in Geervliet van Breen, daar ben ik in 1992 officieel voor mijzelf begonnen. Al na enige jaren had ik in de gaten dat er een grotere locatie moest komen. Met de toenmalige wethouder van Zanten zijn wij op de locatie in Heenvliet aan het Nieuwesluisplein gekomen. Op 1 mei 1997 zijn we daar geopend. Met veel plezier heb ik menig klant een stukje fietsplezier mogen verkopen. Maar ook daar werd de oppervlakte waarin we werkten te klein.

Geluk bij een ongeluk

In de nacht van 21 mei 2010 om 02.00 uur kwam er een telefoontje van de alarmcentrale met de melding dat het alarm afging. Ik reed Heenvliet in en zag in de verte al een oranje gloed; brand! Die dag heeft heel veel teweeg gebracht. Gelukkig kon ik nog geen 8 uur na de brand al een ander pand betrekken op het industrieterrein in Heenvliet(onze huidige locatie). En met medewerking van heel veel mensen waren wij al weer na 5 dagen operationeel. De brand heeft bepaalde processen versneld, want op dit moment zijn wij met de gemeente Bernisse in gesprek over de aanschaf van een stukje grond waar we weer nieuw en groter kunnen bouwen.

Vernieuwde werkplaats op nieuwe locatie

Nu zijn wij gevestigd aan de Polyanderweg te Heenvliet, en verkopen ook hier fietsplezier op elk niveau. Stadsfietsen, hybrides, elektrische fietsen, mountainbikes of racefietsen; alles is bij ons verkrijgbaar, inclusief alle onderdelen en accessoires. De werkplaats is inmiddels volledig vernieuwd en uitgebreid tot 5 werkplekken. Dus ook voor al uw onderhoud en reparaties kunt u bij ons terecht.   

Alex Leensvaart